fredag 25. september 2009

Ørretfiske med mark og stang


Fiske med mark og Stang er en av de eldste formene for fiske som finnes. Her er noen tips for hvordan du får Ørreten til en bit med denne metoden.





Det er viktig å velge riktig krok hvis du skal fiske etter Ørreten med mark. Det er en vanlig feil å Bruke for stor krok, eller en krok med for mye mark på. Her vil jeg anbefaler at du bruker en krok nr.4 og nr.6 til slikt fiske. Skal du fiske i elv kan du også velge en type med mothaker, noe som gjør at marken sitter bedre på. Ulempen er at det kan bli vanskeligere å skifte merke. Det er viktig at kroken du bruker er Skarp. Skift krok ved behov eller slip den du allerede har med et bryne, det er fort gjort og vips så er redskapen i orden igjen. Dette er utrolig viktig.

Riktig fisketeknikk


Markfiske er et snikfiske. Det er viktig at du ikke skremmer fisken. Gode råd er å bevege seg forsiktig ved bredden. Du må gjerne krype på alle fire og Bruke rolige bevegelser. Høy lyd og vibrasjoner kan alarmere Ørreten og fisket kan da bli ødelagt eller vanskelig. Husk også at øretten tenner på levende mark som spreller litt.




Hvordan feste marken riktig er det ikke noe klart svar på, og det finnes mange forskjellige råd og tips. Men generelt kan man ihvertfall si at det virker ikke som fisken bryr seg om hele krokspissen er dekket eller ei. Også her er det viktig at marken ser levende ut. Hvis marken oppfører seg unaturlig kan fisken bli skeptisk og det gjør at den ikke biter. Husk også at det er viktig med riktig oppbevaring av marken frem til den skal brukes. Marken bør oppbevares i en blanding av jord, gress og mose. Husk også at også marken må ha luft, det må være luftehull i boksen.



Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.

Kilde: Bloggen på hjemmesida mi!



Se her på     JobbHjemmefra    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar