onsdag 30. september 2009

6 tips til hvordan fiske ørret med mark og stang!

1. Harving er en gammel og velkjent fiskemetode i skogsvann på Østlandet. Metoden er Spesielt Velegnet til fiske etter stor ørret. En stor markkrok egnes med flere store marker, og rykkes i overflaten når det er mørkt, helst litt vind og gjerne lett regn. Kan fiskes med lett spinnutstyr, også menn med lang meitestang.

2. I vann med jevn og fin bunn der stor ørret beiter på Bunndyr, og det gjør den faktisk i svært mange vann, vil bruk av Sokke og markkrok bak være aktuelt. Bruk tynnere sene fra en tredelt svivel til søkket i tilfelle bunnapp. Søkket DRAS eller rykkes ved bunnen med Jevne stopp, og oppvirvlet bunnslam synes å vekke Interessen hos Ørreten. Dette er vel Fordi den da vil tro på Marken er levende.

3. For å fiske like over bunnen Festes et Sokke i enden av snøret. Så kan et lite flyteelement, eksempelvis en bit av kork Festes litt ovenfor, der det også er montert en fortom med markkrok. Ved bruk av denne metoden kan man prøve seg fram til man finner den riktige høyden over bunnen.

4. I større elver med ikke altfor sterk strøm og forholdsvis grei bunn, er det svært effektivt å fiske med flere marker på kroken og lett Sokke. Bruk gjerne lang og Myk Stang, og ultra lett Haspel med flerlinjede. Kast ut et sted der elva er smal og strømmen drar agnet utover, og gå langs bredden på høyde med agnet som flyter nedover. Gi ut eller sveiv inn snorker slik at snøret ikke blir slakt og det alltid er god kontakt.

5. Målrettet fiske etter stor ørret kan være å Legge en markkrok med Sokke på bunnen på dypt vann om sommeren. Smør deg med tålmodighet og vær Forbedret på at fisken biter sjelden, men kan være stor.

6. Stikk en kortskaftet, solid krok inn helt foran på en stor Meitemark. La denne Henge etter en båt som bare driver eller ros svært sakte. Rykk med Jevne mellomrom med Stanga så marken får variert bevegelse mellom stille og "svømmende". Tar ikke en stor ørret dette under ørretfiske, kan du reise hjem!



-------------------------------------------------- -------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.


Se her på Hvordan skape sin egen arbeisplass hjemme for mer informasjon om nettopp dette .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar