fredag 2. oktober 2009

Tips til seifiske

Seien er en av de fiskene vi sportsfiskere skulle være mest takknemlige for. Det finnes tallrik og i store mengder langs hele den lange kysten vår, den er sterk som en laks og den kan bli stor som en laks også. Når den attpåtil er meget velsmakende så er det ingen grunn til å la være å dra på seifiske.

Seifiske fra båt
Den som har fått sluken eller makrellhekla inn i en seistim vet at den ikke er kresen, så valg av agn er enkelt. Bruk en sildesluk, gjerne med en liten opphenger. Det øker fangstmulighetene. Innimellom kan det være litt vanskelig å komme seg ned gjennom stimen av de minste seiene og ned til de som er betydelig større. Et tips er å pakke krokene godt inn i avispapir før de slippes nedover. Papiret går etter hvert i oppløsning og sluken kom forhåpentlig gjennom småseistimen uten at de fikk bitt seg fast…..

På seinsommeren og høsten er det ikke sjelden å få de riktig store seiene i tale. Da kan det være bra og prøve seg litt med agn også – makrell er fint, sild også for den del.

Sluk og flue fra land
Når seien står nærme på land kan man i tillegg til slukstanga prøve seg med fluestanga.
En voksen sei på 2-3 kilo kjemper faktisk så godt fra seg mot ei fluestang at denne opplevelsen kommer du til å huske i lang tid etterpå. Sei er jo en fisk som kjemper i mot, og er meget velegnet til sportsfiske.

Sluker for sei:
Sildesluker i forskjellige varianter er alltid gode sluker for sei. Disse finner du ofte i tilbudskassene i sportsforretningene. Stingsild, Jensen, Atomsilda og Møresilda er gode sluker. Prøv gjerne en kystwobbler eller en jigg også. Er seien sulten sluker den faktisk alt.

FAKTA
Seien gyter som de fleste torskefiskene om vinteren fra januar til mai avhengig av hvor den er langs kysten. Yngelen klekker fritt i vannet og driver inn mot kysten. Der lever seien tett ved land den første tiden før den samler seg i stimer og begynner å jakte på mat ute i sjøen.
Norgesrekord:
22,7 kg i Saltstraumen
Fluerekorden er 9,5 kg fra Sognefjorden



---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.

 


Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar