fredag 16. oktober 2009

Fiske etter gjedde

Når man dorger med wobler etter gjedde bruker man gjerne en wobler på 12-14cm. Bruk gjerne stangholdere til stengene. For dere som ikke har downrigger er det ingen ting å fortvile, kan man fint få gjedder opp til 10 kg.

Først og fremst, bytt krokene på wobblerene dine. De som oftest følger med på wobbleren er for store, og store kroker er vanskeligere å kroke fisken med. Et must er selvfølgelig en båt og gjerne motor, men årer fungerer vel så bra, man får jo mosjon gratis. Og husk for all del fortom, det er greit at det går fint å kjøre fisken uten fortom og lande den, men skulle monsteret bite på er det dumt å miste den pga. at den sliter snøret.


Om sommeren er det greit å fiske langs sivkanter, inne i bukter og på utsiden av vegetasjon i vannet. Gjedda står gjerne og lurker inne i "skjulestedet" og venter på at et bytte skal svømme forbi. På dager som dette, kan man fin få 10 - 12 gjedder hver, og alt i forskjellige størrelser, fra en halv kilo til ti. Mange tror at de virkelig store gjeddene står ute på dypere vann, men det gjør de ikke alltid. Storgjeddene er glade i å komme inn på grunner for å sole seg og dvaske seg i det varme vannet. Man må imidlertid bemerke seg at gjedde kan være ekstremt vanskelig å ta når det er varmt i vannet, og at den kan stå og trykke på dypet. Det kan på noen dager resultere i ikke en eneste fisk, og det er fordi gjedda er vanskelig å lokke ut av gjemmestedene sine. Når solen begynner å gå ned er de lette å ta på vei ut mot dypere vann.

Når det er på det varmeste på sommeren må man prøve å komme seg litt lengre ut, for når jeg mener nærme land snakker jeg om en meter til fire. Fisk langs land på ca 10 - 20 meter utenfor bredden, og ha litt høyere hastighet da. Er det mye steiner på bunnen der du fisker ta hensyn til det da du kjører fisken, slik at den ikke sliter sena i steinene. På sommeren er fisket best om dagen og utover kvelden.

På våren, ved gytingen og på høsten er det kjekt med downrigger for å nå ned til fisken da den gjerne står litt dypere. Min favorittfarge på disse årstidene er papegøye farger, de fisker meget godt. Ved bruk av downrigger øker sjansen for å få den store betraktelig, siden man ved hjelp av den og ekkoloddet kan fiske wobleren langs bunnen og dermed treffe den litt slappe fisken i det kalde vannet slik at den ikke trenger den største anstrengelsen for å snappe til seg en matbit. For de som ikke har ekkolodd og downrigger, kan det lønne seg å sette på et søkke en meter eller to foran wobleren. Da fisker man wobleren slik at søkket slår i bunnen, mens wobleren går ca en meter over. Det er viktig at man bruker flytende wobler til dette fisket.

Lykke til med gjeddefisket!


---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.



Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar