søndag 11. oktober 2009

Nyt roen ved innlandsfiske!


Er du ukjent med innlandsfiske? Ikke bli skremt av det, her er det bare å hoppe i det. Det er lite som skal til før du er i gang. Fiskekortet bør du naturligvis kjøpe, det er å få kjøpt på mange lokale utsalgssteder dersom du ikke finner aktuelle tilbud på nettet. Alt du egentlig har bruk for er en bambusstang, fem meter snøre, mark og en markkrok.

En liten teleskopstang med snelle er jo grei å bringe med, den tar liten plass i sekken. Fersk mark har du jo bruk for, denne graver du selv, men den er også å få kjøpt for den som foretrekker å gjøre det enkelt.

De fleste foretrekker å bruke dupp, er jo moro å kunne se at fisken napper, og dupp er jo en flott ting hvis man er ute etter abbor. Men ørreten er ikke så grei å få når du benytter dupp fordi den er meget var og vil slippe marken så fort den kjenner at noe drar den etter kjeften.

Da er det bedre og la marken synke helt til bunnen. En fin metode er å tre et blylodd med hull i inn på snøret og feste en svivel i enden. I svivelen igjen fester du ca 1 meter snøre til å henge på en krok med mark på. Kast langt ut fra land og la det synke hekt til bunns, la snøret gå fritt og ikke slå ned bøylen på snella før snøret er i bunn.

Fiker du med sluk er det også lurt å la sluken synke helt til bunns, her må jeg komme med en advarsel; gjør ikke dette uten å ha med reserve sluker for det er stor fare for å bli sittende fast. Hent inn sluken med 2 – 3 runder på sveiva, stopp litt opp før du gjentar det hele.

Der hvor elver renner inn eller ut av vannet er det erfaringsmessig gode fiskeplasser. Det er også et forsøk verd på odder og tanger.

Når fiskingen har gitt resultater og du har fått noe fisk å oppbevare, er det IKKE å anbefale å putte fisken i plastposer eller lignende. Det tar ikke mange sekundene å spikke en trehank, hvis du da ikke har medbrakt kurv eller fiskeveske.

Ingenting er vel som å nettopp ha inntatt et måltid bestående av grillet selvfanget fisk, ute i det fri mens du sitter og venter på at kaffen skal trekke.
Lykke til!


---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.



Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar