lørdag 17. oktober 2009

Fiske om vinteren

Det er mange av oss som ikke klarer å vente til sommeren før vi starter fiskesesongen. For de som synes dette vil jeg anbefale å fiske etter sjøørret. Det høres kanskje litt rart ut å begyne å fiske etter sjøørret om vinteren, men til tross for det har sjøørretfisket om vinteren blitt mer og mer vanlig blant ivrige fiskere.



Det er mange måter å fiske etter sjøørreten om vinteren/tidlig vår. Har du båt er dette en stor fordel fordi du kan komme deg til gode plasser som du ikke hadde vært i nærheten av å nå fra land. Sjøørretfiske fra båt om sommeren er i veldig stor grad forbundet med dorging, og dorging fungerer like godt ellers på året også. Det eneste du trenger å tenke litt på er at når vannet er kaldt vil sjøørreten, og de fleste andre fiskene, holde et noe lavere tempo. Dette bør man ta hensyn til og senke farten i forhold til om sommeren.

For et noenlunde effektivt fiske etter sjøørreten er det viktig å faktisk ha litt peiling på hvor den kan befinne seg. Det kaldeste vannet i havet vil ligge øverst i vannmassene om vinteren. Sjøørreten er ikke spesielt glad i veldig kaldt vann, og vandrer derfor ut til dypere og mindre tilgjengelige områder for oss fiskere når temperaturen faller.
Under sjøørretfiske er det viktig å være klar over hvorfor vi kan forvente å finne sjøørreten akkurat der den er. Sjøørreten er som de fleste andre arter på stadig jakt etter mat. Er det god tilgang på mat, vil det som regel være sjøørreter tilstede. I brakkvannsområder vil du sjelden bli skuffet! Vann som kanskje har litt ekstra varme og omgivelser som gir litt ly liker også sjøørreten godt. Uansett så er det viktig å huske på at sjøørreten, i motsetning til laksen, ikke vandrer over store områder. Den holder seg som regel innenfor samme fjordsystem som elva den skal gyte i er. Det er altså liten vits i å fiske etter sjøørret hvis det ikke er en sjøørretelv i nærheten.

Klassisk gode plasser for sjøørretfiske er viker, bukter og grunne områder i fjordene. Beveg deg til neste plass som ser brukbar ut hvis det ikke er tegn til liv der du er.

Husk bare å kle deg godt hvis du ikke vil ha en veldig ubehagelig opplevelse.


---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.



Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar