torsdag 15. oktober 2009

Utfordringer ved å fiske i elv…

Det er vanskeligere og mer krevende å fiske med spinner og sluk i bekker og elver enn i sjø og vann. Årsaken er det ikke er til å unngå at rennende vann alltid vil innvirke på svømmebevegelsene til agnet.


Det er tre grunnprinsipper for å fiske i rennende vann: Kast mot strømmen, kast med strømmen og kast på tvers av strømmen. Med sluker er det best å kaste rett over det rennende vannet eller kanskje en tanke mot strømmen. Man bør la agnet synke noe, samtidig som det føres et stykke med strømmen, før innsveivingen begynner.

Når sluken begynner å vende seg mot strømmen, bør hastigheten settes ned, ellers kan sluken begynne å rotere. Jo mer sluken vender seg mot strømmen, desto langsommere må det sveives. Avhengig av strømmens styrke kan man faktisk til og med stoppe helt opp med å sveive inn.

På steder med svak strøm eller helt rolig vann kan man la sluken synke noe og fortsette innsveivingen etter en stund. Fosshoder er steder der fisken gjerne står og hviler og spiser. Små fosshoder finnes også der vannet begynner å ta større fart over grunner som kommer etter rolige og dype lommer i elva. Her er det vanskelig å fiske uten å kaste med strømmen.

Stå ovenfor fosshodet, kast tvers over elva og forsøk å treffe starten på fosshodet. Når agnet treffer vannflaten, bør man sveive inn et par omganger og la strømmen gjøre resten til agnet er blitt ført til samme side som der du står. Deretter sveives det inn, -rolig og langsomt. Sterk strøm og dype kulper krever en helt spesiell teknikk.

Man bør kaste mot strømmen og la agnet synke fritt, samtidig som man sveiver inn så langsomt at snøret knapt er stramt. Når agnet er blitt ført med strømmen dit hvor du står, bør det allerede ligge temmelig dypt og nær bunnen. Nå gjelder det at du sveiver inn og lar strømmen få tak i agnet slik at du får igjen kontrollen.

Kom deg ut av stolen og lykke til med fiskinga!

---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.



Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar