mandag 12. oktober 2009

Flyndrefiske ingen kunst..

Flyndrefiske er noe av det artigste fisket jeg kan tenke meg. Flyndre kan du fiske året rundt, og du må sjelden reise langt for å finne den. I tillegg til at flyndre er god matfisk og ofte fines i stort antall, så har man en fin mulighet til litt skikkelig sportsfiske!

Det viktigste av alt er kanskje hvor man finner flyndre. Egentlig er det vel lettere å si hvor man IKKE finner flyndre. Flyndre holder til på bunn med mye tang og tare, og på bunn med mye stein. Finnes det derimot flekker med sand eller grus innimellom dette, kan du ha funnet et utmerket sted å se etter flyndra.
Vær på utkikk etter steder med en vanndybde fra 1 til 15 meter, med sand og/eller grusbunn. Bunnen kan gjerne være litt variert, og ser man blåskjell er det et godt tegn! Store flyndrer liker seg visstnok godt i områder med mye strøm, men det har jeg ikke fått testet ut enda.

Når du har funnet frem til et egnet sted å fiske, melder neste spørsmål seg: hva slags utstyr skal du bruke? Heldigvis trenger du ikke investere mye for å fiske flyndre, ditt vanlige haspelutstyr fungerer godt. Man kan fiske med nærmest alle vektklasser, så ta gjerne med deg 2-3stenger. Fisk helt i fjæra med lett-haspelen, kast 30-40meter ut med det tyngste og bruk noe midt imellom ellers. Generelt kan en si at stenger som tåler opp til 25-35gram, med snelle ca klasse 3 (ofte betegnelsen 3000) ladet med 0.25-0.35 sene er bra all-round utstyr. Ellers er det jo avhengig av hvor man fisker. Litt dybde kombinert med strøm eller uryddig bunn, krever kraftigere utstyr. Fisker man fra langgrunne badestrender kan surf-casting utstyr nærmest være en betingelse. Det viktigste er at man fisker med utstyr tilpasset fisket.

Neste spørsmål er både det letteste og det vanskeligste: hva tar flyndra? Enkelt sagt, tar flyndra det meste, samtidig som det kan være en utfordring å få de litt større eksemplarene. Du kan godt bruke reke som agn, men makrell og skjell er også bra. Igjen er dette litt avhengig av sted. Bruker man tungt utstyr og fisker langt ute, er makrell bedre, ettersom det sitter bedre på kroken ved den påkjenningen lange kast medfører. På grunt vann kan det være svært effektivt å "kikkmeite" flyndre. Har man en slik plass, hvor man altså ser bunnen, kan det lønne seg å fore med reke med en gang man kommer til plassen. Ofte vil man da kunne "plukke" fisken rett utenfor land!

Du kan få sandflyndre, skrubbe, rødspette, lomre og piggvar . Alle er gode matfisker, og mulighetene for fast fisk er gode. Så det er ingen grunn til å nøle, vinteren er god tid for flyndrefiske, ut av stolen og fisk!




---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.

 


Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar