torsdag 8. oktober 2009

Fisken biter i fjorden


I det iskalde vannet rett utenfor Oslo lar både torsk og sjøørret seg friste. Gå ikke glipp av en stor fiskeopplevelse.


Å rusle en tur med fiskestangen langs strender og svaberg godt innenfor bygrensen er et utmerket alternativ til andre, høstlige og vinterlige aktiviteter. Og det beste av , det er mulig å få fisken til å bite også i Oslofjorden.
Du trenger ikke kostbart utstyr
Den hittil milde vinteren gir store muligheter for en flott fangst. Spesielt er det torsk og sjøørret som du med letthet kan ta med stang fra land.
Man behøver slett ikke dyrt utstyr og lang erfaring for å oppleve de store fiskeopplevelsene.
- Det finnes gode nybegynnersett til rundt 500 kroner. Men blir man hekta, kan det lønne seg å legge litt ekstra i fiskeutstyret, men husk det er absolutt ikke prisen på utstyret som teller. Regn med rundt tusenlappen for stang og snelle.

Torsken går inn på grunt vann for å lete etter krabbe på høsten og vinteren. Vær på utkikk etter steder med variable grunnforhold. Tang, steiner og sand om hverandre er ypperlig. Og fisk når det er høyvann. Torsken, annen fisk også for den del, biter merkbart dårligere ved fjære sjø.
- Bruk lette sluker som ikke synker så fort. Og senetykkelse på rundt 0,30 millimeter. Mange har en tendens til å bruke altfor tungt utstyr i sjøen.
Såkalte Jig heads, med tilhørende løse kropper, er noe som har vist seg ekstra effektivt når du fisker etter torsken.
- De myke, løse kroppene er satt inn med en lukt som frister torsken. Kast ut som med en sluk, la den synke, sveiv inn noen meter - og la den synke igjen. Blant sluker er det farger som teller på denne mørke årstiden. Gult, rødt og oransje frister torsken nå, forteller eksperten.
Sjøørret

Sjøørreten leter du etter ytterst på odder, gjerne mellom sund, der det er strøm i sjøen.
- Sjøørreten fisker du best på den varmeste tiden på dagen. Blanke, slanke, sildelignende sluker er tingen. Og ikke vær redd for å sette litt fart på sluken. Bare husk på at det nå er mye sliten sjøørret i fjorden.
Mye av fisken er nærmest blitt spylt ut i fjorden på grunn av den sterke vannføringen i elvene, der den har vært for å gyte. Sjøørreten skal være blank og feit. Slipp den tynne, slitne fisken ut igjen. Og minstemålet er 35 centimeter.
Lykke til med fisketuren.




---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.



Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar