tirsdag 6. oktober 2009

Noen tips før du drar på isfiske.

Isfiske kan være noe av det mest spennende fisket. For å få mest mulig ut av isfisketuren din, er det viktig du er klar for det som venter deg. Det en del ting som er svært viktig å huske, noen ting som ikke er så viktig og andre ting som bare hjelper deg i meget spesielle situasjoner.
Sørg for å ha med godt med varme klær, det er utrolig mange som har fått isfisketuren ødelagt av for lite eller ikke varme nok klær. Termodresser er utrolig varme og gode. Det er jo ingen vits i å sitte å fryse, da har man det bedre hjemme i sofaen.

Ut på våren når det er bløtt og fare for overvann, må man ha vanntette klær, for ikke å snakke om sko/støvler.
Å ha noe å sitte på kan være forskjellen på en vellykket tur og en der du må dra hjem nesten med en gang. En stolsekk som er gode å bære kan være en smart ting å investere i. En isfiskekasse kan du enkelt lage selv av en plastkasse hvis du ikke vil kjøpe den. Et liggeunderlag kan det også være lurt å bringe med, da kan du ligge tørt på magen og kikke ned i hullet. En isøse er også meget kjekt å ta med, blir veldig kaldt å tømme hullet for is med hendene. Glem for all del ikke ispigger og tau i tilfelle uhellet skulle være ute.
Sesongen starter så fort isen har lagt seg, is på 15 – 20 cm er som regel tykk nok, er lurt å bore noen hull på vei ut for å være på den sikre siden.
Ørreten står mye i ro på bunnen om vinteren. Den beste tiden for isfiske etter ørret er derfor rett etter at isen har lagt seg, og når vannet begynner å bli varmere igjen i mars en gang. Røya er derimot mer sulten og aktiv. Den søker mat hele vinteren.
Det er en fordel om du kjenner til vannet før du drar utpå for å fiske. Gjør du ikke det er et hint at ser du blodflekker ved et gammelt hull så har det vært tatt fisk der.
Til agn er det mest vanlig å bruke maggot, fjærmygglarver og mark. Maggoten holder seg lengre slik at du slipper å bytte så ofte. Det finnes også en del kunstig agn på markedet, dette har den fordelen at holdbarheten er nærmest ubegrenset.

Ha en flott tur på isen, glem ikke å ta med kaffe.



---------------------------------------------------------------------------

Ønsker du mer tid til fiske og mindre jobbing? Det ønsket jeg også og gjorde noe med det slik at nå er jeg min egen sjef.


Se her på     Bli Herre Over Din Egen Tid    for mer informasjon om nettopp dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar